Administrator

Denne artikel kan du læse hvis det er første gang du skal igang med Byggeweb, som Administrator på et Projekt.

Artikeloversigt

• Opret et Projekt
  • Moduler og menuer
  • Administrering af brugere og rettigheder
  • Filhåndtering og filers vej gennem et Projekt
  • Godkendelsesprocedure og godkendelse af filer
  • Versionssæt

Opret et Projekt

Hvis det er dig der skal oprette Projektet, kan du følge artiklen herunder. Det kan også være at du er blevet tilføjet som administrator på et allerede oprettet Projekt.

Følg denne artikel for at få hjælp til at oprette et Projekt: Opret et Projekt

Moduler og opsætning

Et Projekt består at moduler;
Projektinformation, Arbejdsområde, Udgivelsesområde, Fordelingsområde, Kommunikation, Projektadministration, Historik og Personlige oversigter.

Projektinformation

Under Projektinformation kan du finde og redigere navn, PN-nummer, adresse og andre informationer på projektet. Du kan også se en oversigt over alle brugere med administratorrettigheder på projektet. Du kan nemt redigere disse brugeres rettigheder her.

Arbejdsområde

Arbejdsområdet er et af de tre moduler, der bruges til selve filhåndteringen. Dette område ses som det område hvor filerne stadig arbejdes med. Det er ikke nødvendigvis kun gældende filer der ligger her.

Området består af mapper med undermapper til opdeling af filerne, samt en række undermenuer.

Udgivelsesområde

Udgivelsesområdet er det andet af de tre moduler der bruges til filhåndteringen. Dette område ses som det gældende område, hvor alle gældende filer samles.

Området består af dokumentlister med én række undermapper til opdeling af filerne samt en række undermenuer.

Fordelingsområdet

Fordelingsområdet er det tredje af de tre moduler der bruges til filhåndteringen. Dette område bruges til at fordele filer til brugere ved hjælp af fordelingslister. Det giver et godt overblik over de filer, som man har brug for at kunne se.

Området består af fordelingslister med fordelte dokumentlister samt en række undermenuer.

Kommunikation

Modulet bruges til meddelelser mellem brugerne samt addresseliste over alle brugere tilknyttet projektet.

Projektadministration

Kun projektadministratorer har adgang til dette modul. Her kan du se brugbare informationer omkring projektet, opsætte godkendelsesprocedurer, bestille backup og se printordrer samt give rettigheder til brugere.

Historik

Dette modul bruges til alt historik i Projektet - Både over filer, procedurer og brugere. Som Projektadministrator, kan du lave brugerdefinerede filtre, for at søge avanceret i historikken.

Personlige oversigter

Her kan du ændre dine notifikationsindstillinger, se dine printebestillinger og bestille backups samt se din brugerhistorik.

Administrering af brugere og rettigheder

Som Projektadministrator sørger du for at tilføje brugere og give rettigheder til Projektet. Brugerrettigheder tildeles under Projektadministration.

Følg denne artikel for en detaljeret gennemgang af brugerrettigheder: Brugerrettigheder

Filhåndtering og filers vej gennem et Projekt

En fil uploades som regel i Arbejdsområdet til at starte med. Her kan man håndtere den som en fil der stadig arbejdes med. Man kan uploade flere versioner af filen, når man har lavet ændringer.
Når filen/filversionen er endelig/gældende/færdig kan man udgive den til Udgivelsesområdet.

Udgivelsesområdet er det gældende område, hvor det anbefales at kun administratorer har adgang. Her kan man sørge for at alle filer, revisioner og filversioner der er udgivet fra Arbejdsområdet, er de gældende versioner.
For at sende filerne videre til alle andre brugere, fordeles filerne til Fordelingsområdet.

Fordelingsområdet er det område, hvor man kan skræddersy lister med præcis de filer, som de forskellige brugere har brug for at kunne se. Fx kan man lave en fordelingsliste til en entreprenør, så de brugere der tilhører denne entreprise kun kan se vigtige referater, tegninger osv.

Når man håndterer filer, kan man bruge en masse forskellige funktioner. Læs nedstående artikler for at læse om blandt andet, upload, download, udgivelse og fordeling:

Godkendelsesprocedure og godkendelse af filer

Godkendelsesprocedurer er til på et Projekt for at begrænse udgivelsen af filer til særlige dokumentlister. Som Projektadministrator kan du opsætte disse procedurer præcis som du ønsker.

Følg nedstående artikel for at læse om godkendelsesprocedure, og hvordan man opsætter en:

Funktioner i de tre områder

Der findes forskellige funktioner alt efter om du er i Arbejdsområdet, Udgivelsesområdet eller Fordelingsområdet. Nedstående billeder giver en overordnet forklaring af områderne samt hvor de forskellige funktioner findes.

Arbejdsområdet

Udgivelsesområdet

Fordelingsområdet

Versionssæt

Versionssæt kan bruges til at lave et stilbillede af udvalgte filversioner på Projektet. Selvom nye filer uploades, vil de filversioner man har valgt, blive liggende i et Versionssæt. Dette er meget brugbart til at vise filer fra forskellige faser i Projektet.

Følg nedstående artikler for at få mere af vide om Versionssæt: