Hvordan oprettes og fungerer en Godkendelsesprocedure?

Beskrivelse:

En Godkendelsesprocedure kan opsættes på projekter hvor der ønskes ekstra fokus på kvalitetssikring af specifikke typer af dokumenter der er delt i projektwebben.

Rent teknisk opsættes en Godkendelsesprocedure som et "hegn" rundt om udvalgte Dokumentlister i Udgivelsesområdet. Udgives en fil til sådan en Dokumentliste bliver den først placeret i et filter/en liste, som udvalgte brugere skal "Afvise" eller "Godkende".

Udover at filnavnet er unikt for projektwebben, vil Revisionsnummeret blive unikt i tilfælde af en Godkendelsesprocedure. Det betyder at hvis en bruger udgiver en ny filversion SKAL den have et højere revisionslitra.

Det er dermed vigtigt at man i projekteringsteamet bliver enige om hvordan revisionslitra angives på filerne, og at disse bliver kontrolleret med omhu inden en fil godkendes. Nedenstående er nogle eksempler på revisionslitra, og hvordan projekwebben arbejder med dem.

• 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6 (…) 9, 10, 11, 12 …
  • A, B, C, D (…) Z, AA, AB, AC, …
  • A, B, C, D (…) Z, a, b, c, …
  • A1, A2, A3, B1, B2, C1, C2, C3, C4, …
  • A.1, A.2, A.3, B.1, B.2, C.1, C.2, C.3, C.4, …

Step by Step - Opret en godkendelsesprocedure

1. Log ind på www.rib-software.dk
  2. Klik på fanen "Applikationer" i den blå værktøjslinje
  3. Vælg applikationen "Projekt"
  4. Under "Igangværende Byggeweb-Projekter" er listen over de projekter man har adgang til
  5. Tilgå et projekt ved at klikke på dets titel
  6. Gå til modulet "Projektadministration"
  7. Tryk på fanen "Godkendelsesprocedure" via venstre panel
  8. Tryk på funktionen "Opret godkendelsesprocedure" via øverste værktøjslinje
  9. Angiv et navn, vælg "Godkendere" og hvilken rækkefølge godkendelsen skal foretages i, samt hvilke Dokumentlister den skal være gældende for

Step by Step - Godkend eller afvis filversioner

Er man som bruger blevet tildelt rollen som Godkender, vil man få en notifikation som e-mail når filer afventer godkendelse.

1. Log ind på www.rib-software.dk og tilgå Projektet
  2. Gå til modulet "Udgivelsesområde"
  3. Vælg filteret "Afventer godkendelse" via panelet til venstre
  4. Markér en fil
  5. Vælg funktionen "Godkend eller afvis" via øverste værktøjslinje

OBS! Husk at kontrollere Revisionsnummeret, da godkendelse af dette spærrer godkendelse af nye filversioner med samme revision.