Hvordan redigerer man en fil? (Metadata, Indhold og Låsning)

Beskrivelse:

I Byggeweb Projekt er det muligt at redigere filer, både i henhold til indholdet af et dokument direkte, og/eller dets Metadata.

Step by Step - Metadata:

1. Log ind på www.rib-software.dk
  2. Klik på fanen "Applikationer" i den blå værktøjslinje
  3. Vælg applikationen "Projekt"
  4. Under "Igangværende Byggeweb-Projekter" er listen over de projekter man har adgang til
  5. Tilgå et projekt ved at klikke på dets titel
  6. Naviger til den ønskede mappe og markér en eller flere filer
  7. Vælg funktionen "Rediger filinformation" via øverste værktøjslinje
  8. Et Metadata-vindue åbnes, hvor redigering foretages og afsluttes med "OK"

Step by Step - Indhold:

1. Naviger til den ønskede mappe og markér en fil
  2. Vælg funktionen "Åben" via nederste værktøjslinje
  3. Vælg "Rediger fil på server" og angiv om filen skal låses med en kommentar, mens redigeringen finder sted
  4. Filen bliver åbnet i det program man har installeret på computeren og sat op til at åbne den specifikke filtype. Lav ændringer, gem filen og luk programmet.
  5. Gå tilbage til Byggeweb Projekt og klik på linket "Gem ny filversion på Byggeweb-Serveren"

Rent teknisk gemmes filen lokalt i en tempmappe på ens computer under C:\Users\xx\byggeweb_live_files, og det er herfra man laver sin ændring, og gemmer filen igen.
Ved klik på linket i pkt. 5, uploades den nye fil fra tempmappen som en ny version.

Step by Step - Låsning:

1. Naviger til den ønskede mappe og markér en fil
  2. Vælg funktionen "Lås/Lås filer op" via øverste værktøjslinje
  3. Indtast eventuelt en kommentar til hvorfor en fil låses

Man kan ikke uploade en ny filversion på en låst fil, og denne kan kun åbnes af en Projektadministrator eller brugeren der har låst den.
Hold musen henover ikonet til venstre for filnavnet, og se hvem der har låst filen, og se en eventuel kommentar der beskriver hvorfor den er låst.

Relaterede links:

Artikel: Hvordan skifter man en fils placering (Slet, Flyt og Kopier)

Video: Rediger metadata

Video: Rediger fil på server

Video: Låse/åbne filer