Hvordan ses en fil? (Download, Åben, Preview og Send til print)

Beskrivelse:

Der findes forskellige funktioner der knytter sig til hvordan man som bruger kan se en fil gennem Byggeweb Projekt. De har hver deres fordele i henhold til hvad man som bruger skal undersøge.

Step by Step - Download:

Funktionen "Download" pakker alle filer ned i en zip-fil og man har mulighed for at vedlægge metadata. Denne metode anbefales ved download af flere filer til eksempelvis dokumentation på egen harddisk.

1. Log ind på www.rib-software.dk
  2. Klik på fanen "Applikationer" i den blå værktøjslinje
  3. Vælg applikationen "Projekt"
  4. Under "Igangværende Byggeweb-Projekter" er listen over de projekter man har adgang til
  5. Tilgå et projekt ved at klikke på dets titel
  6. Find den ønskede mappe og markér en eller flere filer
  7. Vælg funktionen "Download filer" via øverste værktøjslinje
  8. Vælg om metadata ønskes downloadet sammen med originalerne
  9. Klik "Næste" og gem zip-filen lokalt

Step by Step - Åben:

Funktionen "Åben" vil give adgang til filen via det program på ens computer der er sat op som standard til at åbne en specifik filtype. Denne anbefales til hurtigt at få adgang til en fil for at gemme, udskrive eller redigere.

1. Find den ønskede mappe og markér en fil
  2. Vælg funktionen "Åben" via nederste værktøjslinje
  3. Venstreklik på linket for at åbne filen direkte, eller højreklik for at gemme filen lokalt i originalt filformat

Step by Step - Preview:

Funktionen "Preview" vil åbne filen direkte i en browser. Der findes forskellige previewere alt efter filtype. Denne anbefales, hvis man hurtigt skal se indholdet af en fil og man ikke har et program installeret der kan åbne den specifikke filtype.

1. Naviger til den ønskede mappe og markér en fil
  2. Vælg funktionen "Preview" via nederste værktøjslinje
  3. Vælg hvilken previewer der ønskes anvendt

Step by Step - Compare:

Funktionen "Compare" kan sammenligne to filversioner med hinanden. Denne anbefales for at skabe et hurtigt overblik over forskellen på en ny version i forhold til en gammel.

1. Naviger til den ønskede mappe og markér en fil der har flere versioner
  2. Vælg funktionen "Compare" via nederste værktøjslinje
  3. Vælg hvilke to versioner af filen der ønskes sammenlignet

De to øverste visninger af filen er af henholdvis den nye og den gamle filversion. Nederste visning er en sammenligning der angiver med rødt eller grønt, om der er fjernet eller tilføjet en ændring.

Step by Step - Send filer til print:

Funktionen "Send filer til print" skaber en forbindelse mellem filerne i et Projekt til en ekstern printleverandør. Denne anbefales hvis man ønsker bestilling af plot af filer i originalstørrelse.

OBS! Ved bestilling af print bliver man sat i kontakt med en printleverandør af eget valg. Al videre korrespondance omkring ordre skal foregå med dem og ikke RIB.

1. Naviger til ønskede mappe og markér en eller flere filer
  2. Vælg funktionen "Send filer til print"
  3. Udfyld nødvendige oplysninger for ordren, og vælg hvilken printleverandør man ønskes at sættes i kontakt med

Relaterede links:

Artikel: Hvordan kan en fil redigeres? (Metadata, Indhold og Låsning)

Video: Download filer

Video: Åben fil

Video: Preview

Video: Compare

Video: Send filer til print